Vascular Lesions / Съдови Лезии

Клинични резултати

Лазерното лечение вече е рутинна процедура за отстраняване на много видове съдови лезии, включително хемангиоми, съдови малформации като петна от портвайн, телеангиектазии, венозни езера и ангиоми.

Перфектното съдово решение

Дългоимпулсните Nd:YAG лазери предлагат идеалното решение за лечение на съдови лезии. Дългоимпулсните Nd:YAG лазери на Fotona проникват на дълбочина от 5-6 mm в кожата, което позволява високоефективни лечения. Независими изследвания показват, че над 75% от пациентите с дълбоки хемангиоми, които са лекувани с Nd:YAG лазери, виждат драматична регресия на лезията.

Fotona предлага набор от системи с дълъг импулс Nd:YAG, като XP Dynamis, които са идеални за лечение на съдови лезии. Александритната дължина на вълната на Fotona от 755 nm също се оказа безопасна и ефективна при лечение на няколко вида съдови лезии. Способността на александритния лазер да се насочва селективно и ефективно към съдовите структури в кожата означава, че околните тъкани остават незасегнати.

Безопасен, ефективен и минимално инвазивен

Целевият хромофор за съдови лезии е интраваскуларен оксихемоглобин; по този начин термичното увреждане е до голяма степен ограничено до кожните кръвоносни съдове. Енергията от лазера се абсорбира от кръвта във вената, превръща се в топлина и стените на вената впоследствие се разрушават. В сравнение с други дължини на вълните, които засягат главно повърхностните слоеве на лезията, Nd:YAG и александритната светлина също са насочени към подлежащата съдова захранваща система, което е важно за осигуряване на дългосрочна ефикасност на лечението. Този процес е напълно безопасен, тъй като други здрави вени доставят кръв към третираната област и имунната система на тялото изчиства мъртвата тъкан точно както при натъртване.