Хиперпигментации

Бърз, прост и минимално инвазивен 

Клинични резултати

Пигментираните лезии са изключително чести и преобладаващата част от тях са доброкачествени. В медицинската общност е широко признато, че Q-Switched лазерите са идеалните инструменти за ефективно премахване на доброкачествени пигментни лезии. Лазерни системи с множество дължини на вълната, Q-Switched и KTP с удвоена честота са способни да произведат много къси импулси от интензивна светлина, които се абсорбират селективно от специфични за лечението пигменти в лезия.

Четири дължини на вълната за най-широк спектър от лезии

Лазерната система StarWalker и QX MAX на Fotona са перфектният инструмент за третиране на широк спектър от пигментни лезии, позволяващи лечение на всичко - от невуси (бенки) и съдови лезии до ефелиди, слънчеви петна и мелазма. Повърхностните лезии могат да бъдат третирани най-ефективно с дължина на вълната 532 nm, докато дължината на вълната 1064 nm може да се използва за насочване към по-дълбоки лезии.

Безопасни, ефективни и минимално инвазивни лечения

За трудно лечимо състояние като мелазма, StarWalker и QX MAX са особено ефективни поради селективността на Q-switched светлината, която й позволява да разгражда само пигменти, но не и клетки. Това означава, че унищожаването на пигмента може да се осъществи без премахване на кожата – уникална характеристика, която позволява и други възможности за лечение, като безопасно и ефективно премахване на сложни, многоцветни татуировки.

В допълнение към Q-Switched лазерите, Er:YAG лазерите могат да се използват и за аблация на кератози, бенки и други пигментни лезии, което позволява отстраняване на епидермиса и повърхностната дерма по контролиран и относително безкръвен начин. Клиничните проучвания показват, че Er:YAG лазерите са много ефективни за лечение на кератози, с клинично и хистологично подобрение до 93% само след едно третиране.

Системата QX MAX на Fotona е най-ефективният едноимпулсен Q-Switched лазер на пазара. С четири дължини на вълната в една система, QX MAX осигурява всички инструменти, от които се нуждаете за ефективно отстраняване на повечето видове пигментни и съдови лезии, както и сложни, многоцветни татуировки.

Превъзходна производителност

Високоенергийната импулсна технология с една наносекунда е много по-ефективна при премахване на пигменти от многоимпулсните лазери, които генерират еквивалентно високи енергии.