ClearSteps лазерно лечение на онихомикоза

Онихомикозата, както е известна в медицинската литература гъбичната инфекция на нокътните плочки

Клинични резултати

ClearSteps™ Onychomycosis Treatment на Fotona е революционен, лесен за пациента метод за лечение на онихомикоза (гъбички по ноктите на краката). Това е проста и ефективна процедура, която използва силата на Nd:YAG лазерна светлина за равномерно нагряване по цялата дълбочина на засегнатата нокътна и кожна тъкан, като ефективно отслабва и убива паразитните гъбички, които са заразили ноктите на пациента.

ClearSteps™ Безопасен и ефективен, без странични ефекти

Дълбокото импулсно загряване на нокътното легло стимулира унищожаването на паразитните гъбички. Естественият растеж и имунните процеси на тялото след това са в състояние да възстановят нокътя до неговото девствено състояние. В сравнение с традиционните методи, ефектите на лазерната светлина се разпространяват равномерно в цялата тъкан и не подлежат нито на ограниченията на химическата дифузия (както са локалните), нито на предизвикването на хепатотоксични странични ефекти (както е случаят с пероралните лекарства).

ClearSteps™ се изпълнява в три прости стъпки:

Стъпка 1: Изпилете нокътя. По време на онихомикоза нокътят ще се деформира и обрасне, може също да се удебели. Пиленето на нокътя позволява на лазерната светлина да проникне напълно в мястото на третиране.
Стъпка 2: Приложете Nd:YAG лазерни импулси в кръгова схема, покриваща целия нокът. Леко припокривайте гредата, така че нокътят да е напълно покрит. Пациентът трябва да почувства леко загряване на целия нокът.
Стъпка 3: Насочете Nd:YAG лазерни импулси около периметъра на нокътното легло и около пръста или пръста на крака. Често паразитните гъбички са си проправили път отвъд нокътното легло и трябва да бъдат елиминирани в цялата тъкан около нокътя, за да се предотврати повторна поява.
Лечението ClearSteps™ обикновено се извършва четири пъти, на интервали от една седмица. Всички нокти трябва да се третират по време на всяко лечение. Лазерната светлина може също ефективно да лекува гъбички, които са заразили кожната тъкан.

 Превъзходна производителност

Nd:YAG лазери на Fotona са оборудвани с VSP (Variable Square Pulse) технология, която позволява на лазерната енергия да проникне дълбоко в кожата, за да създаде топлинни ефекти, без да уврежда повърхността на кожата. В сравнение с конвенционалните Nd:YAG технологии, патентованите VSP импулси на Fotona създават практически мигновени увеличения на температурата, които са ограничени само до целевите структури; в кожата не се отлага ненужна енергия.