ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ НА ГЪРДИ И КОРЕМ

Гръдната и коремната области са сред най-често епилираните зони при мъжете. Мъжете, които са предпочели лазерната епилация се радват на удоволствието да не се бръснат, епилират с кола маска и депилатоари. Много от тях са се сблъсквали с кожните проблеми и възпаления, които причиняват бръсненето, кола маската и употребата на депилатоари. Тези проблеми включват леки възпаления, порязвания, драскотини, фоликулити, дори още по-сериозни проблеми от инфектирани подкожно растящи косми, чието лечение отнема дни или седмици. Много мъже избират безопасния, бърз и неинвазивен метод на лазерната епилация, като по-добрата алтернатива на останалите методи.

Какво трябва да спазваме преди процедурата?  

– За максимална ефективност космите трябва да бъдат избръснати в деня на процедурата;
– Да не се прибягва до механичните методи за обезкосмяване чрез изскубване на косъма – пинсети, кола маска и др. за поне 2 седмици преди лазерната епилация;
– Препоръчително е в периода между процедурите космите да се бръснат или подрязват;

Какво трябва да знаем за периода след процедурата?

Непосредствено след процедурата е възможно да се появи леко зачервяване, оток или парене в третираната зона, което изчезва за няколко минути или 1-2 часа, не създава дискомфорт и не изисква специфично лечение. Възможна е единствено употребата на хидратиращи и успокояващи кожата кремове.
Задължително е използването на фотопротектори върху третираните зони за поне 1-2 седмици след процедурата.
Забранено е посещаването на солариум или излагането на слънце без фотозащитен крем за същия период от време. Отпадането на космите започва от първата седмица и обикновено продължава до 20-25-ия ден след процедурата. За този период се препоръчва бръсненето или подрязването им, като не трябва да се прибягва до кола маска или отскубване с пинсета.

Видими резултати се отбелязват още след първата процедура. Максимален ефект се постига oбикновено след 4-6 процедури, но ефективността варира в зависимост от индивидуалните особености на организма. Русите и тънки косми изискват по-голям брой процедури. Белите косми, поради липса на пигмента меланин, не се повлияват от лазерна епилация .