Без категория

Какво е важно при избор на лазерна епилация!

За какво да внимаваме при избора си на лазерна епилация.

Лазерната епилация стана много популярна и най-вероятно съвсем скоро фирми за производство на кола маска и самобръсначки ще фалират.

Популярността и обаче води и до много опортюнисти, решили да яхнат вълната за някой и друг сезон. Или по друг начин казано, до бум на измамите.

За мен всяка услуга, която не довежда до обещания резултат, е измама.

Нека да започнем с гръмките реклами и да ви разкажа за какво да внимавате.

Копирам директно извадките :

  • “ .. безболезна и комфортна процедура. Технологията гарантира дълготраен ефект и е приложима 365 дни в годината “.

Нека да си го кажем, лазерната епилация не е съвсем безболезнена. Въпросът е да е търпима, но може да си боли. Има ли косъм, епилацията се усеща. За да се подобри комфортът се използва охлаждане, работи се на по-малка мощност и скорост при първите процедури, докато косъмът се разреди и по-високата мощност стане поносима.

Под дълготраен ефект от лазерната епилация се разбира една година. Пише го в инструкциите на лазерите от сериозни производители, но няма да ви го кажат. Ако една година ви се струва дълготраен ефект, то рекламата не ви подвежда. Винаги се налагат поддържащи процедури. 

  • “ Най-добрата лазерна епилация, на цената на кола маска “. 

Отваряме и проверяваме с какво се постига тази най-добра лазерна епилация. Виждаме диодни лазери.

Диодните лазери се различават, като пръстите  на ръцете и краката. Диод имате във фаровете на колите си, но той няма да ви епилира. За да бъде един диод ефективен, отбелязвам, ефектифен но с компромиси, то той трябва да излъчва поне 1000 W/cm2 лазерна енергия и петното му да е над 1 cm2. При 1 cm2 енергията не навлиза в дълбочина и не достига до космения фоликул.

На тези параметри отговарят американски, канадски и израелските лазери. Може да има и европейски, но не са от популярните в България.

Всички китайски и тези правени в Индонезия, Малайзия и тн, по японска технология, така са обявени от дистрибутора им в България, са с около 2 до 3 пъти по-слаби мощности на диода, съответно с незадоволителни резултати.

Ако диода е два пъти по-слаб, то дължината на импулса трябва да се удължи два пъти. При импулси над 10 ms, при условие че флуенса е константа,  ефективността започва да намалява пропорционално, като над 30 ms е почти нулева за средно окосмение. Може да хване единствено някой и друг дебел косъм.   

Някой ще попита защо, нали всичко се прави в Китай !

Е не всичко, лазерните диоди американците не си ги дават. Слагат си ги на оръжията и не ги продават в индустриални количества на смятаните за заплаха във военно отношение държави.

Най-добрата лазерна епилация се прави на Aлександрит/Nd:Yag, защото той може да работи на много къси импулси, нещо което и най-добрите диоди не могат.

И най-добрият диод не може да се справи с тънки и руси косми.

Александрит/Nd:Yag може всичко, защото може да работи на много къси импулси, а при 3 ms може да разтовари цялата си енергия.

В “ Бюти Дерм “, разполагаме с Fotona AvalancheLase.

Fotona AvalancheLase има мощност на импулса 80J и е реално най-мощната Александрит/Nd:Yag лазерна система на пазара, като дори превъзхожда една много популярна американска система в България, която има  мощност на импулса 67J.

Какво означава това?

При петно с диаметър 16мм може да направи 40J/cm2, и това при импулс от 3ms.

За сравнение, ние разполагаме и с диодни системи, с вграден американски диод от 2400W, който е най-мощният серийно произвеждан диод в света, излъчващ 1000W/cm2. При импулс от 3 ms, той може да направи 3J/cm2. За да се направи читава епилация е нужен флуенс от около 15J/cm2. За тази цел диода прави импулс от 17ms (и то това при най-мощният диод, при китайските отива над 60ms), срещу 3ms на   Aлександрит/Nd:Yag. Сами разбирате, че имаме в пъти разлика в мощността. А ако нещо не работи, то няма как да е най-евтино. Напротив, става ужасно скъпо.

Избягвайте студия, в които няма лекар.

Не е нужно лекар да ви епилира, все едно професор да ви готви. Но ако се натровите с храна трябва ли ви лекар или гледате на карти Таро? Надзорът на лекар е вашата застраховка, че ако има реакция, а тя може да е всякаква, ще получите адекватна помощ. Всеки може да се научи да държи апликатор и да ви направи епилация, аз не мога да науча само хора без ръце.

Но само лекар може да различи, кога вие не трябва да си правите такава и да лекува усложненията, ако възникнат такива.

Лазерите не са безопасни, дори най-слабите диодни. Не се доверявайте на самонадеяни козметички, при възможност за избор избирайте да имат лекар в екипа. В България няма регулация и всеки бръснар с банково финансиране прави лазерна епилация с машини, които в САЩ се продават само на лекар или са под лекарски контрол.

Избягвайте студия без добра естествена вентилация и естествена светлина, тоест затворени вътрешни помещения.

При епилацията се изпаряват много вируси, гъбички и бактерии от кожата като : HPV, Corynebacterium minutissimum, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes. Te си циркулират в лошо проветреното помещение, без естествено УВ лъчение, и ви очакват да ги приемете и да сте им новия добър стопанин.

За да избегнете такива ситуации търсете кабинети с лекарски статут, те ви гарантират минималните изисквания за хигиена. 

Диодните системи работят в контакт с кожата. При лоша хигиена могат да се разнасят болести. Забележите ли мръсни помещения, мръсна тоалетна, то вероятността да не се чисти добре и апликатора на диодния лазер е голяма. Просто това не е вашето място, може да се уредите с нежелана компания.      

Много диодни системи се рекламират като иновативни, с три дължини на вълната, с много яки имена като SHR.

  • Нека да започнем със SHR ( super hair removal ). Идеята е да се плъзга апликатора няколко пъти над една и съща зона с мощност от 5J/cm2, докато фоликула се загрее и коагулира.

Приемат, че 4 паса по 5J ще направят 20J и ще се епилира. Това никога не се случва, защото 4 или 400 по 5J си остава 5J/cm2, и няма значение колко пъти минавате, резултатът е като от 5 J/cm2 single pass. Защо това е така ли? Защото между пасовете имате промеждутък от поне 200ms, което дава достатъчно време на косъма да се охлади и натрупване на енергията не се случва.

  • Трите дължини на вълната са търговски трик, такъв тип диоди са още по-неефективни. Диодите са най-ефективни при 810Nm, при 755Nm мощността им намалява, което налага по-дълъг импулс, което автоматически намалява ефективността. При 1064Nm усвояването на енергията от меланина намалява, което изисква по-голяма мощност, но тя няма откъде да дойде освен отново да се увеличи дължината на импулса, което като цяло намалява ефективността. Смесените диодни матрици са трикове и те няма как да са по-добри от чист 810Nm диод. A да предлагаш диод на 755Nm като александрит е като да вярваш в чудеса и да отричаш законите на физиката. Това е като заместващ продукт от най-лошо качество.

Уви, събитията последните седмици доказват, че живеем все пак в държавата на измамниците, за делата им разбираме едва след смъртта им. В държавата на нотариуса да Ви измамят с епилация, при условие че така или иначе не е трайна, не се приема за голям грях. Така също могат да ви измамят и с вечерята ви, така или иначе утре пак ще сте гладни.

Какво ви предлагаме ние от “ Бюти Дерм “ !

Ние сме фирма от едно десетилетие на пазара във Варна.

Ние знаем как се прави епилация и какво да очакваме от нея.

Ние ви предлагаме високо качество на достъпни цени.

Преглагаме ви диодна епилация с американска лазерна система. Тя е един добър компромис, но можем да си позволим на нея подпазарни цени.

Направете си 4 процедури на диодната ни система, след което направете 2 процедури с александритна ни система  Fotona AvalancheLase.

Така Вие ще имате епилация от най-високо качество, на наистина достъпна цена.

Разбира се, Вие може да си направите и епилация само на александрит, ако за Вас парите не са фактор.

Back to list