Без категория

Защо да изберете епилация в “ Бюти Дерм ” ?

Защо да изберете епилация в “ Бюти Дерм ” ?

Защото разбираме от епилация и се стремим да предоставим услуга с най-добрата техника на пазара, на възможно най-ниската цена.

Ние, от “ Бюти Дерм “, правим епилация от началото на 2015г. и сме се утвърдили, като едни от лидерите на тази услуга във Варна. Не напразно много наши бивши клиенти и служители са ни конкуренти в момента и цените им се равняват по нашите.

Аз няма гръмко да Ви декларирам, че сме най-добрите, че сме с най-новата, с най-модерната и мега иновативна технология, и затова да изберете нас.

Аз ще Ви разкажа как се прави епилация, какви са възможностите на технологиите, къде и как търговците Ви заблуждават, какво реално да очаквате и Вие сами ще решите дали да ни се доверите.

Най-ефективната епилация се прави с лазери, работещи на три основни и единствени дължини на вълната:

– 755 nm – Александрит;

– 810 nm – диод;

– 1064 nm – Nd:Yag.

Александритният лазер е изобретен 1970г., комерсиално за епилация се използва от 1998г., представен от Candela Corporation. Те представят през 2002г. и Nd:Yag.

Първият диоден лазер за епилация комерсиално е представен 1995г. от компанията Lumenis.

Александритният кристал е открит в Русия 1830г. и е кръстен на името на бъдещия руски цар Александър II, известен за българите като цар Освободител.

Изхождайки от историята, аз няма и не мога да Ви кажа, че притежавайки александритен и диоден лазер имаме най-новата, единствена и неповторима технология на пазара. Ние просто имаме поредния модел, нещото което работи от 27г. и работи ефективно, когато е в ръцете на знаещ и можещ оператор.

Александритните и диодните лазери се състезават за короната за най-добра и ефективна епилация, откакто са на пазара. В момента, определено, короната принадлежи на александритните лазери, за което ще се аргументирам в следващите редове.

Лазерната епилацията представлява приложение на лазерна светлина, която прониква в косъма и унищожава космения фоликул. Това се постига чрез поглъщането на светлинната енергия от меланина и  преобразуването и в топлина.

Нагорещеният космен фоликул коагулира кръвоносните съдове, които го захранват с кръв. Така той остава без кръвоснабдяване и загива, косъмът пада.

Косми без меланин ( бели ) или с много малко меланин не могат да се третират с лазер, защото не могат да се нагорещят от светлината и да се постигне коагулирането на кръвоносните им съдове.

Някой търговци може да Ви предложат две техники при бели косми.

Първата е да Ви боядисат косъма, втората е да Ви направят коламаска и тогава да Ви минат с лазер ( този метод дори е патентован ). И двата метода са плод на народното творчество и са абсолютна глупост.

За да се направи лазерна епилация космите се бръснат. Ако ги оставим дълги, за да ги боядисаме, по време на епилацията те изгарят и процедурата е болезнена, заради изгарянето върху кожата Ви. Също така енергията се разпръсква и нищо не стига до фоликула.

В случая с коламаската се предлагат 12 процедури в рамките на две години. Така Вие ще си правите коламаска на цената на лазерна епилация и, разбира се, след 12 коламаски ще имате намаление на окосмението. Просто си правете коламаска на цената на коламаската.

Лазерната епилация третира единствено космите, които са в активна (анагенна) фаза на растеж.

Лицето, интима, мишниците имат 20-35% косми в анагенна фаза. Тялото и крайниците имат 10-20 % косми в анагенна фаза.

Различните фази на растеж на косъмът обуславят и броя на процедурите от около 6 за лице и интим и 6-10 за тяло и крайници, като за лице процедурите са през 1 – 2 месеца, а на тяло през 1,5 – 3 месеца.

Ефективността на една процедура си личи по резултата още след първа процедура и след всяка следваща. При успешна процедура всички косми в активна фаза на растеж загиват и падат в рамките на 2-3 семици след процедурата. Вие се радвате на видима абсолютна епилация около 3-5 седмици, преди космите да започнат да растът отново. Тези нови косми са други, не са тези които вече третирахте, това са други 10 – 20 % косми от останалите Ви 80-90 % окосмение след първа процедура. Това не се ли случи, то Вие сте на абсолютното грешно място и нито след втора, нито след двадесета процедура, ще имате резултат. Не слушайте как “следващият път щяло да стане” или “космите падали след шестата процедура”.

Запомнете, всеки път, след всяка процедура, всички видими косми трябва да паднат в рамките на две седмици след процедурата и поне три седмици трябва да бъдете без косми.

Това е лазерната епилация. Това и само това.

Приказки от сорта:

– ” ще стане другия път ”;

– “ сега паднаха половината, после другата половина ”;

– “ днес само дебелите, тънките другия път ”,

си е чиста форма на приказки под шипковия храст и бих Ви посъветвал да си потърсите правата и искате връщане на платените средства, които в повечето случаи не са малко изобщо.

Това представлява истинската лазерна епилация, която може да се постигне с александрит, диод или Nd:Yag.

Броят на процедурите варира, но не може да се постигне с 4 процедури, както се обещава масово. Също така лазерната епилация не е перманентна, вечна, за цял живот или дълготрайна. Под перманентна лазерна епилация се разбира, че след 6-10 процедури няма да имате окосмение за период от 1 година, повтарям “една година”. Пише го в инструкциите на сериозните производители на лазерни системи. Те Ви обещават 1 година епилация. Как на вас Ви обещаха, разни козметици, перманентна такава или Ви дадоха гаранция 5, 10 години.  Тези, които Ви обещават 10 години гаранция, са или измамници, или абсолютни наивници.

Практиката показва, че след основния пакет процедури се налага да се правят поддържащи процедури 1-3 пъти годишно.

Обръщам се към всички наши бивши клиенти, които са ни сърдити , защото след шеста процедура са им поникнали косми.

Скъпи клиенти,

Човешката природа е такава, че дълготрайна епилация не може да има.

Вие сега сте при конкуренцията, която Ви разказва как “ Бюти Дерм “ само приспива космите, как само забавя растежа и сега Вие ще видите, как при тях нищо повече няма да поникне.

Искам да Ви помоля, честно да си отговорите!

Когато направихте първата си процедура при нас и всяка следваща, бяхте ли очаровани ?

Паднаха ли Ви всички видими косми ?

Това е лазерната епилация, трайността и не е гарантирана.

Вие сега сте в режим на поддръжка и след една процедура епилацията трае много повече, от 3 до 12 месеца без косми, но Вие си мислите и Ви убеждават, че сте си похарчили парите при нас напразно.

Сами ще се убедите, че и при новите Ви любимци, дълготрайната епилация няма да се случи.

Разликата между александрит, диод и Nd:Yag е в дължината на вълната. При по-късата вълна меланина усвоява по-добре светлината, но проникването в кожата е по-плитко. При по-дългата вълна имаме по-дълбоко проникване, но по-слабо усвояване от меланина. Така при Nd:Yag лъчът прониква по-дълбоко, но е нужна почти два пъти по-голяма енергия, в сравнение с александрита, за постигане на същия резултат.

При александрит 7j/cm2 се равняват на 12j/cm2  при Nd:Yag.

Диод на 810nm има много добър баланс, като дълбочина на проникване и усвояване от меланина.

При светла кожа и светъл косъм най-добър е александрита, най-добре се усвоява от меланина и малки количества от него са достатъчни за епилация. При тъмни кожи имаме голямо усвояване на светлината от меланина в кожата и повишен риск от изгаряния. При такива случаи в действие влиза Nd:Yag, който щади кожата, но все пак меланина в космите успява да погълне нужната енергия за епилация.

Изкуството в лазерната епилация, освен избора на дължина на вълната, според фототипа на кожата, е дължината на импулса.

Здравото човешкото тяло е живо и то се охлажда, разсейва топлината, иначе би загинало. При загряване над 43 градуса настъпва апоптоза, клетките загиват.

Въвежда се понятието TRT – thermal relaxation time, или това е времето, за което се разсейва 50% от погълнатата топлина.  За ефективна епилация е важна скоростта, с която се загрява косъма, тоест трябва да загряваме по-бързо отколкото той може да се охлади. Тънките косми се загряват бързо, но и бързо се охлаждат. Дебелите косми се загряват по-бавно, но и по-бавно се охлаждат.

TRT на космения фоликул е 10-50 ms, TRT на кожата е 3-10 ms. Това означава, че след 10ms енергията, която се поглъща от тънък косъм, се разсейва и при тънък косъм епилация с импулси по-дълги от 10ms е невъзможна. При дебел косъм импулс над 50 ms е неефективен. TRT на кожата 3 ms означава, че при импулси по-къси от 3ms не се дава време за охлаждане на кожата и рискът от изгаряния се увеличава.

За тънки косми, дължината на импулсите трябва да е 2-3 ms.

За средно дебел косъм, дължината на импулсите може да е  10-20  ms, така се дава шанс на кожата да се охлади и процедурата е по-приятна.

За дебел косъм, 20-30ms.

Разбира се, при всички типове косми дължината на импулсът може да е 3ms, но с цел по-приятна процедура и по-малко натоварване на кожата, импулсът може да се удължи, когато е възможно.

В Бюти Дерм разполагаме с Aлександрит/Nd:Yag на Fotona и американски диодни лазерни системи.

Короната за най-добра епилация се държи от александритните лазери, в частност от Fotona.

Моделът, с който разполагаме, е най-мощният на пазара. Разполага с максимална енергия на импулса ot 80J за Alexandrite и 112J за Nd:Yag. Максимална енергия от 500J/cm2 за Alexandrite и 600J/cm2 за Nd:Yag, с дължина на импулса от 0.1ms до 60s.

За сравнение с един американски бранд, особенно популярен в България, и не без основание, той е много хубав, смята се даже за пионер в тези технологии, e с декларирана максимална енергия на импулса от  68J за Alexandrite и 90J за Nd:Yag. Максимална енергия от 400J/cm2 за Alexandrite и 520J/cm2 за Nd:Yag, с дължина на импулса от 0.250 до 100 ms.

Технически сами виждате, че Fotona е с едни гърди пред американския представител. Това, разбира се, няма абсолютно никакво значение за потребителя или оператора на апаратурата, понеже те никога не работят на максималните си параметри. Обикновенно се работи в диапазона на 30-60 % от максималната мощност на апаратурата. Направихме това сравнение между двата модела за да ви покажем с какво наистина разполагаме, и че цената не е определящ фактор за качеството на апаратурата или услугата.

С какво александритите са по-добри от диодните лазери и защо държат короната?

Нашият модел Fotona може да разтовари цялата си налична енергия от 80J за 3ms.

Това означава, че при петно от 20мм имаме максимално 24J/cm2, за сравнение американският представител има 16J/cm2.

Това го могат всички александрити, не само Fotona. С импулс от 2-3 ms Вие успявате да третирате и най-финното окосмение. Казано така, TRT на тънките косми е 10 ms, при импулс от 3 ms цялата енергия се използва за коагулацията на кръвоносните съдове на космения фоликул, той няма време да се охлади, да разсее топлината и така имаме ефективна епилация.

Този начин на работа важи и за Nd:Yag. При него също при импулс от 3ms се разтоварва цялата налична енергия. Ако Вие сте с тъмна кожа и тъмен косъм, фототип 4-6, то Вие бихте получили най-добрата услуга именно с Nd:Yag. Той щади най-добре кожата. Важи и за епилация лятно време, при наличие на тен.

Какво се случва при диодите и какви са техническите им възможностти?

Ние работим с диодни лазери, в които се монтират най-мощните налични на пазара диоди, произведени в САЩ. В света има две фирми, които могат да произвеждат такъв тип диоди, и двете са американски. За даване на лиценз за производство или изнасянето му извън САЩ и дума не може да става, понеже това са изключително стратегически технологии и те гарантират военните способностти на САЩ . Тези същите диоди се монтират на изтребители за лазерно насочване на ракети, използват се за изработка на лазерни оръжия и за прихващане на ракети, самолети и дронове, както и за лазерни оръжия в космоса.

Тези диоди не се продават на китайски фирми. Те обаче заобикалят ограниченията, като купуват лазерни барове и сами си правят лазерни диоди. Разликата обаче е, че те са с понижена ефективност.  Също така немогат да постигнат голяма плътност на матрицата при запояването на баровете. Забележете, че китайските производители се рекламират с американски барове, а не с американски диоди. Доскоро се рекламираха с немски барове, но те са около два пъти по-слаби от американските.  Това обяснява и техническите параметри на китайските лазерни системи за епилация. Те имат в пъти по-ниска излъчвана мощност/cm2 от американските диоди. По-ниска мощност означава по-дълъг импулс. При дълъг импулс няма коагулация, понеже човешкото тяло се бори с прегряването и след десетата милисекунда се охлажда ефективно, най-много да изгорите кожата, но епилация няма да има. Производителите на диодни лазерни системи не казват каква е дължината на техните импулси и това е съвсем умишлено. Все едно да продавата кола, като я рекламирате, че вдига 200 км/час, но съвсем умишлено не казвате за колко ускорява. Ако тя ускорява до 100 км/час за 50 s, бихте ли си я купили? Истинският лазер ускорява за 3ms ( ако го сравняваме с колите за 3s ), истинският диод се справя за около 10-20 ms ( пак сравнено с колите това е товарен бус и все още върши работа , ускорява за 10-20s). При липса на мощност импулсите стават над 50ms и влизаме в зоната на здрача (на нищото), в която вие плащате крайната цена.

Диодите, монтирани в нашите системи, са с мощност на излъчване от 2400 W при площ на излъчване от 2,4 см2. Така имаме 1000 W/cm2 лазерна мощност, реално излъчвана.

С такъв диод имаме следните параметри :

– при импулс от 1 ms – 1 J/cm2;

– при импулс от 10 ms – 9J/cm2;

– при импулс от 20 ms – 17J/cm2.

Забележете, че при увеличаване на дължината на импулса намалява флуенса. Това се случва, защото намалява производителността на диода с удължаването на импулса. Също така тока, който се подава към диода, е от кондензатори, с удължаването на импулса заряда на кондензаторите намалява и тока, който се подава, намалява. Така и общата мощност на диода намалява. Много характерно за китайските лазери е да показват на интерфейса си как при 1 ms имат 1 J/cm2, a при 40 ms имат 40 J/cm2. Това е абсолютен фейк и не бих Ви препоръчал изобщо да си правите процедури на такъв тип машини. Менюто изобщо не отговаря на реалните параметри, на които Ви работят, което дори и да не Ви убие, няма да постигне желаните резултати. Ако сте имали работа с такъв тип машини, обърнете внимание дали на дисплея може да увеличите мощността до 120 J/cm2. Toва изглежда по-скоро като оръжие или машина за мъчения, отколкото лазер за епилация. При истински 120 J/cm2 ще направя дупка през вас, след което точно колко сте космати, уверявам Ви, няма да има никакво значение за когото и да е. Реално тези машини не могат да направят повече от 30J/cm2, и то при импулси над 100ms . За този тип китайски машини е характерно и избора на зона за епилация мъж/жена. В този избор няма никаква логика и е напълно излишна, при условие че изборът на параметрите се прави в зависимост от окосмението и типа кожа и е строго индивидуално, не зависи от зоната или пола на клиента.

За качествена епилация е достатъчна мощност от порядъка на 15-18 J/cm2.

И тука изкуството на войната срещу окосмението е в дължината на импулса, тоест скоростта с която тази светлинна енергия се доставя. Александрита може да го направи това за 2-3 ms. Американските диоди, монтирани в нашите системи, го правят за 15-20 ms. Китайските диоди го правят за импулси над 50 ms, поради липса на мощност в диода.

Ние в” Бюти Дерм” ви предлагаме изключително качествена процедура с диод, на много достъпна цена. Това което нашият диод не покрива са финните руси косми. За тях ние Ви предлагаме цар Александър 2, освободителят от окосмението. Повечето хора в България са с бяла кожа и тъмен косъм и те изобщо нямат нужда от александрит. С нашите диодни системи се постигат напълно задоволителни резултати, еквивалентни на александрит. Истината е, че александритът може да работи с параметрите на диод, но диодът като александрит не може.

Нека да Ви разкажа за рекламните трикове на търговците, за които да внимавате.

Има много реклами деклариращи “ Най-добрата епилация във Варна / България или Млечния път, на най-ниската цена “. Лазерите в рекламите, претендиращи за най-добрата епилация, са диодни, от европейски производител, широко разпостранени в България. Или от китайски производител, разпостранявани в България от търговец със собствен бранд. Тоест, поръчани в Китай на килограм, но брандирани със собствено име, представяни като лазери с японска технология и сглобени, странно, явно не помнят добре, но всеки път на ново място, Малайзия, Индонезия, Тайланд.

Първо, няма как с диод да направиш по-добра епилация от александрит, приблизителна може и да постигнеш, но по-добра няма как. Законите на физиката никой не ги е отменил.

Второ, на въпросните лазери се монтират по-слаби диоди, в най-добрият случай, само два пъти по-слаби от американските.

Отново повтарям, изкуството на епилациата е в дължината на импулса. Импулси над 30 ms са неефективни, те епилират единствено дебелите черни косми и ефект частичен се вижда на първите 1-3 процедури, после нищо повече не се случва.

Трето, рекламирани, че са на  най-ниската цена. Ако Ви взема 80 лв за цели крака и не Ви свърша никаква работа, а съм Ви загубил времето, дали е евтино? Ако Вие все пак видите някакъв резултат, все пак ще видите нещо, частично, ще Ви паднат поне дебелите косми, и ви убедя да си направите целия курс от 6 процедури, които в крайна сметка няма да доведат до нищо, дали е евтино? Щайга развалени домати колко струва?

Пак Ви повтарям, при ефективна процедура падат всички косми в активна фаза на растеж. Не падат само в прескочените зони, поради грешки на оператора, но минал ли е лазерът пада всичко. Това е лазерната епилация и нищо по-малко от това не бива да ви удовлетворява.

За да може диодните лазери да се изравнят по възможности с александритните трябва да им се повиши мощността поне 4 пъти, за да стават и за руси финни косми.

Излизат нови модели на пазара, където в апликатора се монтират два диода и посредством оптика се събира лъча в същия размер петно, като за един диод. Това би увеличило мощността два пъти. Но това означава и по-голям, и тежък апликатор, два пъти повече силови кабели, и по-дебели маркучи за охладителната система. Апликаторът ще натежи доста, маркучът също. Ще натежат двойно, ще се работи по-трудно. Ако апликатор с един диод струва 20 000 EUR, колко би струвал апликатор с два диода? 40 000 ЕUR? И кому е нужно това, ако имате цар александрит, с лек и удобен апликатор, който седи като четка в ръката ви. Да не говорим, че има американски александрити, които нямат дистрибуция на нашия пазар, но могат да се поръчат. Произвеждат се на Лонг Айлънд и струват 55 000 usd.

Те също могат да разтоварят цялата си мощ от 48J  за 3 ms и ще постигнат същите резултати като другата американска система, смятана за лидер на пазара, но която е 3 пъти по-скъпа, а смяната на лампите и струва колкото скоростна кутия на Мерцедес.

Другият номер на търговците е да рекламират диод с две, три, четири или n на брой дължини на вълната. От клиентите се възприема, като нова технология и щом е нова, уау, значе става.

Лазерните диоди могат да се настроят да работят от 700 nm до 1200 nm, но имат пик на мощността си при 810 nm. Там те са най-ефективни, съответно най-мощни и импулсът ще бъде най-къс. Нека да разгледаме американският диод в нашите системи, същото важи и за китайските диоди. Когато диодът излъчва на 810 nm му се подава ток от 120 А, а мощността му на излъчване е 2400 W. Ako работи на 755 nm, като александрит, подаваният ток е 110 А и мощността му е вече 1800 W. Когато се направи смесен диод, половината барове са на 810 nm, a другата половина са на 755 nm. Подаваният ток трябва да бъде 110 А, което намалява мощността и на баровете на 810 nm. Резултатът е по-слаб диод, по-дълъг импулс и влошаване на резултатите. Тоест, няма как смесеният диод да е по-добър. Същото важи, ако се сложат барове на 1064 nm. При 1064 nm e нужна повече енергия за запазване на резултатите, при същата площ на излъчване. Ако сложим барове на 1064 nm, автоматично губим ефективност, защото запазваме същата мощност, а реално трябва да я удвоим, и то единствено да запазим същата ефективност, поради намаленото поглъщане на енергията от меланина. Смесените диоди са пълен фарс и са единствено търговски трикове. Няма такова безумие, като с диод на 755 nm да се опитваш да конкурираш истински александрит. Или да наричаш диод, работещ на 755 nm, александрит. Или диод, работещ на 1024 nm, Nd:Yag. Това е същото като да твърдиш, че биологичен мъж имал цикъл, само защото се чувствал жена.

Когато клиент е подходящ за александрит, тоест светла кожа, светъл тънък косъм, то той има само един избор и това е александрит. Диод на 755 nm е като лош заместващ продукт, сирене без мляко, кайма без месо.

Ние от “ Бюти Дерм “ Ви предлагаме да започнете епилация с нашите диодни системи, ако сте подходящи за тях, тоест, ако не сте прозрачно руси с много тънък косъм, а сте с бяла кожа и косъм с наличие на меланин.

Обикновено се работи в диапазона 12-17 J/cm2. При тази мощност дължината на импулса е от порядъка на 13-20 ms, което дава отлични резултати за нормално окосмение. Направете си 4 процедури, след което ще преценим има ли смисъл от александрит, тоест имате ли тънки и/или светли косми, които не се повлияват от диод. Ако случаят е такъв, то може с преференциална отстъпка да си направите още две процедури на Fotona. Така ще постигнете максимален ефект на по-разумна цена.

Разбира се, ако за Вас парите не са фактор, то Вие може да си направите всички процедури на александрит.

Back to list